Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Француска помоћ Југославији
30.10.2002.

Након, јучерашњег, разговора у Паризу министра финансија у влади Србије Божидара Дјелића са француским министром привреде и финансија Франсисом Мером, Дјелић је проценио да ће француска билатерална помоћ нашој земљи 2003. године износити 15 до 20 милиона евра.
Ако се узме у обзир да Француска помоћ Југославији износи ове године 3,6 милиона евра, то значи да ће та помоћ за идућу годину упетостручити. Министар Дјелић је у разговору са Мером такодје, добио обећање да ће Француска у име групе Г-8, на једном од следећих састанака те групе "индустријски најмоћнијих земаља света", покренути питање дугова предузећа на Косову и Метохији.

- Средства за покривање тих дугова треба да се обезбеде из буџета Србије, а да ми, притом, не убирамо никакве порезе, нити јавне приходе на територији Косова и Метохије, појаснио је Дјелић.

Током сусрета два министра било је речи и о унапредјењу билатералне привредне сарадње измедју Југославије и Француске. Измедју осталог разговарано је о предстојећој посети председника француске организације патроната, Медеф Ернеста Антоана Селијера, Београду.

- Председник Медефа требало би да посети Београд 21. и 22. новембра, са делегацијом од 50-ак шефова крупних француских предузећа, изјавио је је Дјелић, додавши да очекује да ће, после његових јучершњих разговора са Мером, та делегација бити још бројнија.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд