Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
"Ponosni na Srbiju"
28.09.2002.

U okviru akcije Ponosni na Srbiju ministar finansija i ekonomije Božidar Đelić posetio je u subotu objekat Maksi supermarketa u "Palati Beograđanka", gde je povodom poreske reforme razgovarao sa poslovodstvom o uslovima privređivanja. Đelić je istakao da je cilj poreskog paketa Vlade da se u Srbiji stvori najstimulativniji poreski sistem u regionu za poslovanje privrednika, ali da se istovremeno sankcionišu oni koji izbegavaju plaćanje poreza.
Na sastanku Koordinacionog tela za suzbijanje nelegalne trgovine i prometa akciznim robama u Vladi Republike Srbije predstavljeni su rezultati rada ovog tela. Izneti su podaci koji pokazuju da je na terenu od 1.093 lica oduzeto 90.123 bokseva cigareta, 266.572 litara nafte i naftnih derivata, 26.370 kg. kafe i 65.850 litara alkoholnih i bezalkoholnih pića.
"Od iduće godine biće pojačan rad na terenu finansijske i tržišne inspekcije i inspekcije iz domena radnih odnosa koje će sankcionisati one privrednike koji nelegalno posluju", istakao je Đelić.
Neposredno posle ovog sastanka Ministarstvo finansija i ekonomije je predstavilo rezultate svog rada koje je postiglo od 25. januara 2001. godine do danas. Javnosti je stavljen na uvid u tom periodu. Božidar Đelić je podsetio da su ovi rezultati doprineli sređivanju sistema javnih finansija i stabilizaciji kursa dinara kao i prilika u zemlji.
Ministar je u popodnevnim satima posetio privatnu pekaru u ulici Cara Dušana br. 10, gde je sa vlasnikom razgovarao o uslovima rada u maloj privredi.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd