Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Uspešna primena sporazuma sa taksi vozačima i autoprevoznicima
22.07.2002.

U Ministarstvu finansija i ekonomije danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja taksi vozača i autoprevoznika povodom sprovođenja sporazuma o izmirivanju obaveza po osnovu javnih prihoda postignutog prošlog meseca.

Ministarstvo finansija i ekonomije i predstavnici ovih udruženja sa zadovoljstvom konstatuju da je početak primene postignutog sporazuma veoma uspešan. Pre mesec dana, dve trećine taksi vozača i auto-prevoznika nisu izmirivali svoje obaveze, dok danas tri četvrtine taksi vozača i oko polovina autoprevoznika redovno izmiruju dugovanja po osnovu javnih prihoda.
Ministarstvo finansija i ekonomije i predstavnici ovih udruženja apeluju na preostale taksi vozače i autoprevoznike da počnu da plaćaju svoje obaveze, kao i da se postignuti nivo plaćanja obaveza održi i u sledećem periodu. Na taj način moći će da se iskoriste pogodnosti u vidu:

1. reprograma starog duga na tri godine uz otpis kamata i
2. mogućnost uvoza vozila za obavljanje svoje delatnosti bez plaćanja carine.

Istovremeno, podseća se da neizmirivanje obaveza povlači oduzimanje dozvola za obavljanje delatnosti.

Ministarstvo finansija i ekonomije sa zadovoljstvom konstatuje da je većina jedne važne kategorije naše privredne aktivnosti odlučila da redovno ispunjava svoje obaveze prema društvu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd