Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Успешна примена споразума са такси возачима и аутопревозницима
22.07.2002.

У Министарству финансија и економије данас је одржан састанак са представницима Удружења такси возача и аутопревозника поводом спровођења споразума о измиривању обавеза по основу јавних прихода постигнутог прошлог месеца.

Министарство финансија и економије и представници ових удружења са задовољством констатују да је почетак примене постигнутог споразума веома успешан. Пре месец дана, две трећине такси возача и ауто-превозника нису измиривали своје обавезе, док данас три четвртине такси возача и око половина аутопревозника редовно измирују дуговања по основу јавних прихода.
Министарство финансија и економије и представници ових удружења апелују на преостале такси возаче и аутопревознике да почну да плаћају своје обавезе, као и да се постигнути ниво плаћања обавеза одржи и у следећем периоду. На тај начин моћи ће да се искористе погодности у виду:

1. репрограма старог дуга на три године уз отпис камата и
2. могућност увоза возила за обављање своје делатности без плаћања царине.

Истовремено, подсећа се да неизмиривање обавеза повлачи одузимање дозвола за обављање делатности.

Министарство финансија и економије са задовољством констатује да је већина једне важне категорије наше привредне активности одлучила да редовно испуњава своје обавезе према друштву.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд