Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vlada usvojila Predlog zakona o duvanu
20.06.2002.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj 103. sednici Predlog zakona o duvanu, kojim se uređuju uslovi i način proizvodnje, prometa i razvrstavanja duvanskih proizvoda i uputila ga Narodnoj skupštini Srbije na usvajanje. (Pogledajte >> )
Vlada Srbije danas je uputila i inicijativu Saveznoj vladi za izmene i dopune Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju i za izmene i dopune Carinskog zakona.
Na današnjoj sednici odlučeno je da se Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih odobri 120 miliona dinara na ime učešća Republike u finansiranju mera i akcija na sprečavanju i smanjenju invalidnosti osiguranika.

Odobreno je i 62 miliona dinara na predlog Komisije za utvrđivanje šteta od elementarnih nepogoda na ime interventne pomoći Republike za saniranje šteta od mraza, grada, oluje i poplava koji su aprila, maja i juna ove godine naneli ogromnu štetu poljoprivrednim usevima. Najviše štete imale su opštine Južnobanatskog, Podunavskog, Timočkog, Jablaničkog i Severnobanatskog okruga.

Vlada Srbije je zaključila da preduzećima, zadrugama i zemljoradnicima koji su pretrpeli velike štete od elementarnih nepogoda, a na osnovu izveštaja opštinskih komisija, napravi određene ustupke:
- Republička direkcija za robne rezerve treba da odloži vraćanje dospelih obaveza na godinu dana
- Republička uprava javnih prihoda da izvrši oslobađanje zemljoradnika plaćanja poreza od poljoprivrede u godini u kojoj je nastala šteta
- Javnom vodoprivrednom preduzeću "Srbijavode" preporučuje se da reprogramira dospele obaveze na najmanje godinu dana po osnovu plaćanja doprinosa za privredu
- preporučuje se Republičkom fondu za razvoj da vlasnici poljoprivrednih imanja reprogramiraju na godinu dana svoje obaveze prema Fondu i da kod usvajanja i odobravanja novih programa za razvoj poljoprivrede daju prioritet preduzećima i preduzetnicima koji su pretrpeli štete od elementarnih nepogoda.

Vlada Srbije prihvatila je jednostrani raskid Ugovora o koncesiji za finansiranje, izgradnju, korišćenje i održavanje dela autoputa E-75 do Novog Sada do Beograda, koji je zaključen između Vlade Srbije kao koncedenta i Beogradske banke AD kao koncesionara.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd