Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja
11.05.2002.

Ministarstvo finansija i ekonomije Republike Srbije podnelo je, na osnovu nalaza sektora finansijske kontrole, krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i nenamenskog korišćenja sredstava budžeta 1999. godine od strane Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije, u iznosu od preko 17 miliona dinara.
Ovaj iznos utrošen je za rekonstrukciju rezidencijalne vile u Tolstojevoj 4, u Beogradu, vlasništvo SRJ, površine 435 kvadratnih metara, sa 33 ari zemljišta i tri terase od 125 kvadratnih metara, dodeljene na korišćenje generalu JNA Svetozaru Marjanoviću.

Kontrolom je utvrđeno da je Komisija za stambena pitanja Vlade Republike Srbije, kojom je predsedavao Branislav Ivković, dodelila 20. jula 1999. godine generalu Marjanoviću vilu, vlasništvo SRJ, iako na to nije imao pravo po republičkim propisima. Nakon toga, uz saglasnost tadašnjeg zamenika ministra finansija Republike Srbije Stojana Golića, preduzeću «Koling», čiji je jedan od rukovodilaca bio Borislav Milačić, tadašnji ministar finansija, bez tendera je poverena rekonstrukcija vile, uređenje terena, izrada i montaža opreme, kapije i ograde. Sve je plaćeno sredstvima budžeta u iznosu od 17 miliona dinara namenjenim za finansiranje lokalne samouprave.

General Marjanović je 07. decembra 1999. godine otkupio vilu za 291 hiljadu dinara.

Ministarstvo finansija i ekonomije podnelo je krivične prijave protiv odgovornih lica ministarstava, Republičke direkcije za imovinu i generala Marjanovića.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd