Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Poziv italijanskim bankama i preduzećima da uđu na srpsko tržište
09.05.2002.

Agencija Beta prenosi da je ministar finansija i ekonomije Božidar Djelić, govoreći juče u italijanskom Institutu za spoljnu trgovinu (ICE) rekao da je srpska vlada krenula od katastrofalne situacije u privredi Srbije i naglasio da je velika šansa zemlje »upravo u svesti da, kada se dodirne dno, mora da se krene radikalno napred«.
On je podsetio da srpska vlada nije pobornik »šok terapije« u procesu ekonomske tranzicije i ukazao je da je deficit svih javnih finansija potpuno konsolidovan, da postoje snažne osnove da inflacija sledeće godine bude jednocifrena i da je započela oštra borba protiv korupcije u Srbiji.

Ministar je pozvao italijanska preduzeća da se preko Interneta informišu o situaciji u Srbiji i dodao da su srpski ministri spremni da na sva pitanja odgovore elektronskom poštom. On je takodje pozvao i italijanske bankare da udju na srpsko tržište, ali ih je podsetio da je za to sada potrebna posebna licenca. Nakon konferencije, ministar je održao poseban sastanak sa predstavnicima italijanskih banaka.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd