Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Позив италијанским банкама и предузећима да уђу на српско тржиште
09.05.2002.

Агенција Бета преноси да је министар финансија и економије Божидар Дјелић, говорећи јуче у италијанском Институту за спољну трговину (ИЦЕ) рекао да је српска влада кренула од катастрофалне ситуације у привреди Србије и нагласио да је велика шанса земље »управо у свести да, када се додирне дно, мора да се крене радикално напред«.
Он је подсетио да српска влада није поборник »шок терапије« у процесу економске транзиције и указао је да је дефицит свих јавних финансија потпуно консолидован, да постоје снажне основе да инфлација следеће године буде једноцифрена и да је започела оштра борба против корупције у Србији.

Министар је позвао италијанска предузећа да се преко Интернета информишу о ситуацији у Србији и додао да су српски министри спремни да на сва питања одговоре електронском поштом. Он је такодје позвао и италијанске банкаре да удју на српско тржиште, али их је подсетио да је за то сада потребна посебна лиценца. Након конференције, министар је одржао посебан састанак са представницима италијанских банака.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд