Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Мали и директор канцеларије Светске банке Ндегва о реформама и заједничким пројектима
03.10.2019.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се са директором канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, са којим је разговарао о актуелним пројектима који се спроводе са том међународном финансијском институцијом и даљој подршци започетим реформама.

Ндегва и Мали су се сложили да у основи ових реформи треба да буде повећање раста бруто домаћег производа и привредне активности у земљи, а представници Светске банке су похвалили резултате које је Србија већ постигла у том домену.

Ндегва је посебно похвалио Предлог Закона о контроли државне помоћи, који је управо у скупштинској процедури, као и Предлог Закона о јавним набавкама.

Саговорници су разговарали и о зајму развојног карактера, који је планиран за следећу годину, а који има за циљ остварење реформских циљева кроз измену законодавног оквира и наставак унапређења система јавне управе. Тема разговора је била и реформа запошљавања у јавном сектору, а договорена је подршка Светске банке и њених експерата у оквиру поменуте области.

На састанку је истакнуто да ће у наредном периоду Светска банка направити петогодишњи план (2020-2024) којим ће бити дефинисани циљеви и оквир кроз који ће Светска банка пружити подршку Србији у поменутом периоду. Такође, Светска банка ће објавити и Нову агенду раста за Републику Србију кроз коју ће указати на потенцијалне изворе раста по секторима.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд