Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Siniša Mali sa Međunarodnim monetarnim fondom o reformi Poreske uprave
01.10.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je predvođena Stivom Vespermenom, a sa kojom je razgovarao o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave.

Sagovornici su se saglasili da transformacija Poreske uprave ide u dobrom smeru, kao i da se poštuju planirani rokovi. Navedeno je da su na prethodnom sastanku percipirane tri ključne oblasti na kojima treba da se radi – IT reforma, razdvajanje osnovnih i sporednih delatnosti, praćena smanjivanje broja filijla, kao i menadžment ljudskih resursa.

Kada je reč o razdvajanju osnovnih i sporednih delatnosti, kao i o smanjivanju broja filijala, ministar je istakao da je taj deo posla završen. Trenutno se radi na IT reformi, što podrazumeva i redizajniranje poslovnih procesa, naveo je on.

Ministar je rekao i da će u Poreskoj upravi biti zaposleni novi ljudi, kao i da je od ključne važnosti da se oni obuče i edukuju na pravi način, kako bi modernizacija te uprave bila sveobuhvatna i uspešna.

Mali je upoznao sagovornika i da bi krajem sledeće godine trebalo da počne izgradnja nove zgrade Poreske uprave, te da je već pronađena lokacija i urađeno idejno rešenje.

On je dodao da će to biti simbol novog početka za Poresku upravu.

Vespermen je istakao da MMF zadovoljan dosadašnjim rezultatima kada je reč o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave, te da ima još dosta posla, ali da je važno da se poštuju zadati rokovi.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd