Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Siniša Mali čestitao imenovanje Kristalini Georgijevoj za direktorku MMF
26.09.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Kristalini Georgijevoj izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

„Nikada nismo ni sumnjali da ste Vi pravi izbor za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda, imajući u vidu vaše dosadašnje iskustvo i odlično poznavanje ekonomskih prilika u svetu.

Potrebno je uložiti kolektivni napor da se održi svetska makroekonomska stabilnost, imajući u vidu izazove sa kojima se svetska ekonomija suočava. Siguran sam da će se zahvaljujući Vašem angažovanju MMF kao ugledna finansijska institucija izboriti da se, na zdravim osnovama održe ekonomije sveta.

S obzirom da prvi put u istoriji na čelo ove svetske organizacije dolazi osoba koja potiče iz Istočne Evrope, to je posebno priznanje i ekonomijama regiona.

Uveren sam da ćemo i ubuduće imati odličnu saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom i da ćemo nastaviti da zajedno radimo na budućim reformama u Republici Srbiji. Iako svesni da smo mala ekonomija, ponosni smo na postignute rezultate, do kojih smo došli, između ostalog, zahvaljujući podršci MMF-a“, rekao je ministar Mali.

Republika Srbija sa MMF-om ima aranžman “Policy Coordination Instrument” (PCI), koji predstavlja nefinansijski aranžman, ima savetodavnu ulogu i prevashodno je orijentisan na sprovođenje strukturnih reformi.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd