Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Mali i ambasador Francuske Falkoni razgovarali o zajedničkim projektima
25.09.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa novopostavljenim ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem, sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje, kao i o važnim zajedničkim projektima koji su u toku.

Ministar Mali je najpre čestitao ambasadoru Falkoniju na novoj funkciji, poželevši mu dobrodošlicu u Beograd. On je zatim istakao da se neki od najvećih projekata u Srbiji sprovode upravo sa francuskim kompanijama. Tu su, pre svega, izgradnja metroa u glavnom gradu, zatim izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči i koncesija za aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Ministar je naveo da je još kao gradonačelnik Beograda učestvovao u pomenutim projektima, te da su se francuske kompanije do sada pokazale kao ozbiljan i siguran partner. On je iskazao uverenje da će se tako nastaviti i u budućnosti, pogotovo kada je reč o metrou, čija izgradnja tek treba da počne.

Mali i Falkoni su razgovarali i o nedavnoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Republici Srbiji, kada je Makron ukazao posebnu čast Srbiji, i obratio se građanima na Kalemegdanu na srpskom jeziku. Složili su se da je od izuzetnog značaja što predsednici dve zemlje održavaju bliske odnose, te da to može da utiče na još zajedničkih projekata u budućnosti.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd