Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Мали се састао са министарком финансија Републике Српске
20.08.2019.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министарком финансија Републике Српске Зором Видовић, са којом је разговарао о важним пројектима који би требало да унапреде регионалну повезаност.

Министар Мали представио је Инвестициони план Републике Србије, а у фокусу разговора са министарком Видовић био је и почетак радова на аутопуту који би требало да повеже Београд и Сарајево, односно о деоници Кузмин – Рача са српске стране и деоници која ће повезати Добој и Бијељину у Републици Српској.

Радови на деоници Кузмин – Рача требало би да почну крајем августа, а радови ће трајати око две године. У току је и израда документације за деоницу Пожега – Котроман, што је други део везе са Босном и Херцеговином.

Министарка Видовић се захвалила на подршци и истакла да се нада да ће и убудуће сарадња бити на високом нивоу и том приликом уручила министру Малом Змијски вез, који се нашао на листи светске баштине UNESCO. Мали је својој гошћи уручио реплику царског динара Стефана Душана.


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд