Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Синиша Мали се састао са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Хаченком
20.08.2019.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас се састао са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, са којим је разговарао о наставку успешне сарадње две земље.

Министар је пожелео добродошлицу руском амбасадору, који је недавно започео свој дипломатски мандат у Републици Србији.

Он је упознао амбасадора са значајним реформама које су спроведене и истакао њихов значај за унапређење економије Србије. Министар је навео да је наша земља сада сигурна и предвидива и поновио да су директне стране инвестиције у првој половини године за трећину веће у односу на исти период прошле године.

Двојица саговорника разговарали су и о Инвестиционом плану, као и о великим пројектима који су у току, а у којима учествују компаније из Русије, попут изградње железнице која ће повезати Београд и Будимпешту, што је, како су закључили, од изузетног значаја за привредни, економски и друштвени развој. Тема разговора била је и градња трасе гасовода у оквиру „Турског тока“ кроз Србију. Они су истакли да сви радови теку по плану, те да ће успешна сарадња на обострану корист бити настављена.

Амбасадор Боцан-Харченко је поздравио успешне економске резултате Србије и истакао да је наша земља значајан чинилац регионалне стабилности.

Министар Мали је свом госту, у знак захвалности уручио реплику царског динара Стефана Душана и подсетио да је тај новац коришћен као платежно средство и ван територија српске државе, првенствено због устаљене тежине и квалитета сребра.bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд