Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali se sastao sa ambasadorom Kraljevine Španije Raulom Bartolomeom Molinom
18.07.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas se sastao sa ambasadorom Kraljevine Španije Nj.E. Raulom Bartolomeom Molinom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Ministar je poželeo dobrodošlicu španskom ambasadoru, koji je nedavno započeo svoj diplomatski mandat u Republici Srbiji i istakao da se nada da će saradnja, pre svega zahvaljujući prijateljskim odnosima sa Kraljevinom Španijom, biti unapređena na obostranu korist.

On je rekao da je uveren da ćemo značajnim reformama koje smo sproveli i koje planiramo, uspeti da privučemo španske investitore. Ministar je naveo da je naša zemlja sada prepoznata kao sigurna, stabilna i predvidiva, zemlja koja iz godine u godinu privlači sve veći broj investicija, te da je lider po tom pitanju u regionu. On je podsetio da je Srbija prošle godine imala rekordan privredni rast od 4,3 odsto, što je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi, kao i da smo u prvih pet meseci ove godine imali čak 17 odsto više stranih direktnih investicija, nego u prvih pet meseci prošle godine.

Koliko nam je značajna saradnja sa Kraljevinom Španijom, ministar Mali ocenjuje da pokazuje i uvođenje direktnog leta Beograd-Madrid, od 2. juna ove godine, što bi po njegovoj oceni moglo dodatno da stimuliše unapređenje ekonomskih odnosa.

Mali se zahvalio ambasadoru Molini na podršci koju Španija daje Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i na njihovom principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Molina se zahvalio na srdačnom razgovoru i rekao da posebno ekonomske reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate. On je istakao da je naša zemlja značajan činilac regionalne stabilnosti.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou i da ima prostora za dalje jačanje ekonomske saradnje, na čemu će se posebno raditi u narednom periodu.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd