Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Potvrđena izuzetna saradnja carinskih službi Srbije i Francuske
16.07.2019.

Direktor Uprave carina Ministarstva finansija Republike Srbije Miloš Tomić i generalni direktor Generalne direkcije carina i indirektnog oporezivanja Republike Francuske Rodolf Ginc potpisali su Pismo o namerama, kojim se naglašava važnost dobre saradnje i uzajamne pomoći dveju zemalja u suzbijanju carinskih prekršaja.

Cilj je da se kroz intenzivnu saradnju dve carinske administracije minimalizuje potencijalna šteta koja može biti naneta ekonomskim, socijalnim ili kulturnim interesima dve zemlje.

U njemu se ističe neophodnost efikasnije borbe protiv carinskih prevara, što je od izuzetnog značaja za uspešnu borbu protiv krijumčarenja.

Na sastanku je posebno istaknuta odlična, višedecenijska saradnja između carinskih administracija Srbije i Francuske, pa ovaj dokument predstavlja i potvrdu namere obe administracije da uspešnu saradnju nastave i u budućnosti.

Dokument je jedan od preko 20 različitih sporazuma koji su potpisani u okviru posete visoke delegacije Republike Francuske Srbiji, predvođene predsednikom Emanuelom Makronom.

Podsećamo da se saradnja carinskih službi Srbije i Francuske temelji na davno potpisanom sporazumu iz 1971. godine, kao i na Memorandumima iz 2010. i 2012. godine.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd