Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar finansija Siniša Mali otvorio trgovanje na Londonskoj berzi
17.04.2019.

Ministar finansija Siniša Mali, koji boravi u jednodnevnoj poseti Londonu, otvorio je danas trgovanje na Londonskoj berzi zajedno sa generalnim direktorom te berze Nikilom Ratijem. Mali i Rati su potom razgovarali o investicionim potencijalima Republike Srbije i mogućnostima za saradnju.

- Republici Srbiji ukazana je velika čast na Londonskoj berzi, s obzirom na to da su nam omogućili da simbolično otvorimo današnje trgovanje na berzi, a potom i da finansijskoj zajednici u svetu predstavimo investicione potencijale Srbije. Dobro je videti i da je berza, odnosno najveći broj kompanija, od jutros u plusu – rekao je ministar Siniša Mali.

On je dodao da je imao veoma dobar i konstruktivan sastanak sa direktorom berze Nikilom Ratijem.

- Razgovarali smo o ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije, o njenim investicionim mogućnostima, i o tome na koji način možemo da proširimo našu bazu investitora. Želimo da oni još više ulažu u naše hartije od vrednosti, i da prepoznaju potencijale Srbije. Brojke su na našoj strani, imamo dobre rezultate, i investitori to prepoznaju – istakao je ministar finansija i zahvalio direktoru berze na prilici koja je ukazana Republici Srbiji.

U okviru konferencije koja je posvećena Evropi i Centralnoj Aziji, a koja se održava na Londonskoj berzi, ministar Siniša Mali će danas predstaviti ekonomsku politiku Republike Srbije i finansijskoj zajednici u Londonu.


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd