Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali najavio prvo zasedanje Mešovitog komiteta Vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata
06.04.2019.

Prvo zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) biće održano 8. i 9. aprila u Beogradu, najavio je danas ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, koji je i kopredsedavajući tog tela. Kopredsedavajući Mešovitog komiteta iz UAE biće Nj.E Sultan Ahmed Al Džaber, državni ministar u Vladi UAE.

„Ujedinjeni Arapski Emirati su izuzetno važan politički i ekonomski partner Republike Srbije, a u toku dvodnevnog zasedanja biće razmatrane najznačajnije teme koje se tiču ekonomskih odnosa dve zemlje, privredne saradnje, saradnje u oblasti poljoprivrede, u oblasti životne sredine, kulture, energetike, turizma, saobraćaja, omladine i sporta“, rekao je Mali.

On je istakao da je poslednjih godina intenzivirana saradnja dve zemlje, što se posebno vidi po vrednosti investicija.

„Neto priliv u 2018. godini iz UAE u Srbiju je bio 180 miliona evra, a 2010. godine investicije iz UAE su iznosile samo 300 hiljada evra. Ovaj podatak možda najbolje govori o tome koliko smo ojačali našu saradnju za samo nekoliko godina. Verujemo da ćemo zahvaljući ovakvom događaju, na kome će biti predstavnici velikih arapskih kompanija, pokrenuti još neke velike projekte – naglasio je ministar finansija.

Mali je rekao da su neke od najvećih investicija iz UAE „Al Dahra“, „Beograd na vodi“, „Er Srbija“, „Al Ravafed“, kao i da ukupna vrednost arapskih investicija u Srbiji iznosi četiri milijarde dolara.


Foto: Tanjug
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd