Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali se sastao sa potpredsednikom GIZ-a Kristoferom Bejrom
08.02.2019.

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa potpredsednkom Izvršnog odbora Nemačke razvojne agencije (GIZ) Kristoferom Bejrom, sa kojim je razgovarao o podršci koju Republici Srbiji pruža ta organizacija.

Ministar Mali je upoznao Bejra sa ekonomskom situacijom u Srbiji kao i sa odličnim rezultatima koji su postignuti u mesecu januaru, na čemu mu je Bejr čestitao.

Na sastanku je bilo reči o uspešno realizovanom projektu “Reforma javnih finansija” koji je finansirala Vlada Savezne Republike Nemačke a realizovao GIZ, a nakon koga je u martu 2018. godine započeo novi projekat “Reforma javnih finansija – Agenda 2030” za period 2018-2020” u iznosu od četiri miliona evra. U septembru 2018. godine je predloženo da se projekat produži za još godinu dana i dodatnih milion evra, kao i nastavak projekta nakon 2021. godine.

Projekat je u prethodnom periodu podržavao reformu javnih finansija, a najviše Upravu carina, Poresku upravu, Upravu za javni dug, Upravu za trezor, Centralnu jedinicu za harmonizaciju, AFKOS i budžetsku inspekciju.

Projekat ima za cilj jačanje sistema javnih finansija u pogledu transparentnosti, efikasnosti i koordinacije politika za implementaciju Agende 2030, u skladu sa principima dobrog finansijskog upravljanja.

Bejr je iskazao zadovoljstvo zbog odlične saradnje koju GIZ ima sa Vladom Republike Srbije, sa čim se ministar Mali saglasio, a sagovornici su se složili da će u budućnosti nastaviti da aktivno sarađuju na raznovrsnim projektima.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd