Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Mali: Suficit tri puta veći od planiranog
31.01.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali kaže da je prvi mesec 2019. godine pokazao izvanredne rezultate koji prevazilaze očekivanja i ističe da je budžetski suficit tri puta veći od planiranog za januar 2019.
„Ponosan sam na suficit u budžetu od oko 22,9 milijardi dinara, a taj novac će biti iskorišćen na pravi način. Odlični ekonomski rezultati nam daju optimizam i potvrđuju da je Srbija na pravom putu, jer se ekonomija i privreda osnažuju“, rekao je Mali.

Ministar navodi da su ostvareni veći neporeski prihodi, da je veći prihod od PDV-a, veća je naplata poreza na dohodak i na dobit, kao i prihod od akciza.

„Našu ekonomiju smo postavili na zdrave osnove i srećan sam što nam potvrdu daju brojke. Za januar je bio planiran suficit od oko 7, 8 milijardi dinara, a rezultat je tri puta bolji, što nam daje nadu da ćemo uspeti da i u ovoj godini značajno utičemo na poboljšanje životnog standarda građana Srbije. To govori i da nema potrebe za zabrinutost kada je reč o povećanju plata i penzija, jer njihov rast jeste vezan za stanje u državnoj kasi“, kaže Mali.

Mali zaključuje da će konkretniji i precizniji rezultati stići posle prvog kvartala ove godine, ali pozitivan trend svakako postoji, kao i sve pretpostavke da će se nastaviti i u budućnosti.Foto: Tanjug
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd