Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Синиша Мали потписао два важна споразума за обилазницу око Београда
18.09.2018.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас у Пекингу два важна споразума, у вези са обилазницом око Београда, а потписивању су присуствовали председник Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг.

Министар Синиша Мали потписао је Оквирни споразум између Владе Народне Републике Кине и Владе Републике Србије о обезбеђењу концесионалног зајма за потребе спровођења пројекта изградње обилазнице око Београда, и Уговор о државном концесионалном зајму за Пројекат изградње обилазнице око Београда на аутопуту Е70/Е75, деоница мост преко реке Саве код Остружнице – Бубањ Поток.

Синиша Мали је истакао да је изградња обилазнице веома важна како за Београд, тако и за целу земљу, јер ће највећи део транспорта робе и камиона, ићи преко Србије.

“Овај пројекат је за нас од стратешког значаја, а потписивањем ова два уговора је омогућено да саобраћајница буде завршена након скоро 30 година. Изградњом обилазнице растеретиће се саобраћај у Београду, јер ће преко ње ићи целокупан транзитни саобраћај, повећаће се безбедност саобраћаја и смањити загађење. Осим тога, завршетком овог пројекта транзит преко наше земље ће се одвијати много ефикасније “ навео је министар финансија.

Уговор се односи на радове на изградњи деонице дуге 20,4 километара са приступним саобраћајницама.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд