Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Синиша Мали: Извештај ИБМ-а потврда да је Србија атрактивна за улагања
20.07.2018.

Најновији извештај "IBM Global Locations Trend 2018", према којем је Србија светски лидер по броју отворених радних места кроз пројекте страних директних улагања у 2017. години, још једна је потврда да је наша земља постала атрактивно тржиште за инвестирање, каже министар финансија Синиша Мали.

"То је резултат наших напора да стабилизујемо јавне финансије и да направимо добар инвестициони амбијент. Инвеститори долазе у земљу која је стабилна, која има добру инфраструктуру и која је добро окружење за њихово пословање", изјавио је Мали за Тањуг.

Инвеститори, како додаје, не желе да ризикују свој новац и да улажу у нестабилна тржишта.

"Ово показује да је српска привреда на стабилним темељима и да је Србија постала атрактивно тржиште за улагање", истиче он.

Министар додаје да охрабрује и нови аранжман са Међународним монетарним фондом, који је саветодавног карактера и који ће трајати до јануара 2021. године.

"Наш задатак је да у годинама које долазе будемо још бољи како бисмо привукли још више инвестиција, отворили нове фабрике, нова радна места и побољшали животни стандард грађана. Овакве потврде које стижу од кредибилних извора из иностранства могу само да нам буду подстрек и мотивација да још јачим темпом наставимо даље да се боримо", закључио је министар.

У извештају објављеном на званичном сајту ИБМ-а се наводи и да је по критеријуму броја креираних нових радних места кроз СДИ чија реализација је започела у 2017. години, Република Србија заузела високо 6. место међу европским земљама, а 15. место међу свим државама света.

"IBM Global Business Services" анализира активности на пољу улагања у целом свету, и појединачно по земљама, са фокусом на број новоотворених радних места.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд