Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Мали се састао са европским комесаром за буџет Етингером
19.07.2018.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са европским комесаром за буџет и људске ресурсе Гинтером Етингером, са којим је разговарао о будућој сарадњи, пројектима из европских фондова и новом предлогу буџета Европске уније.

Мали је обавестио Етингера да је стање у буџету сада потпуно стабилно, да је забележен суфицит у првих шест месеци ове године од 30,9 милијарди динара, као и да је борд извршних директора Међународног монетарног фонда на јучерашњој седници у Вашингтону потврдио нови саветодавни аранжман, који ће трајати до јануара 2021. године.

Министар је истакао да је важно да се настави раст и реструктурирање српске привреде, како би Република Србија била спремна за улазак у Европску унију. Додао је да је значајно да се ради заједно са ЕУ, као и да је Србија потпуно посвећена том процесу.
Едингер је похвалио постигнуте финансијске резултате и истакао да су европски пројекти важни за Србију, те да је ЕУ битан партнер за будућност земље.

Саговорници су закључили да је важно што нови предлог европског буџета подразумева више средстава за предприступну помоћ кандидатима и потенцијалним кандидатима, те да би требало искористити опредељена средства.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд