Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Siniša Mali: Useljenje u stambene kule na „Beogradu na vodi“ predstojećeg vikenda
12.07.2018.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišli su danas dve stambene kule u okviru projekta „Beograda na vodi“, a ministar je tom prilikom istakao da se useljenje prvih stanara očekuje tokom predstojećeg vikenda.

Mali je rekao da je 2014. godine Savski amfiteatar bio jedan od najružnijih delova Beograda, a da je sada postao najlepši deo grada.

-Danas je ovo najveće gradilište u ovom delu Evrope, a u proseku dnevno ovde radi od 1.400 do 1.500 radnika. Pokrenuli smo našu građevinsku industriju i privredu, a samo u prvom kvartalu stopa rasta srpske privrede je 4,6 odsto. Deo zasluga za to ide projektu Beograda na vodi i upravo zbog toga se radujem predstojećem vikendu kada ćemo imati i useljenje prvih stanara u ove dve kule. Želim puno sreće svima koji su svoj dom našli u ove prve dve zgrade - istakao je ministar finansija.

On je zahvalio gradonačelniku Beograda na tome što je nastavio politiku novih investicija, jer je to ono što pokreće Beograd i Srbiju.

-Iza ove dve stambene kule se grade još dva objekta, jedan je stigao do 20-og sprata, drugi do 17-og, a te dve kule će biti useljene naredne godine. Radovi na najvećem tržnom centru su takođe u toku, i to će biti najveći tržni centar u ovom delu Evrope. Završeni su šipovi i na velikoj kuli koja će biti najviša kula u centralnoj i istočnoj Evropi, a još četiri nova objekta će se graditi već ove godine. Dakle, Beograd na vodi punom parom ide napred - rekao je Siniša Mali.

Ministar finansija je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je, pokrenuvši ovaj projekat, imao viziju za bolju i napredniju Srbiju.
-Želim da zahvalim predsedniku Republike gospodinu Vučiću, jer je ovo rezultat vizije čoveka koji je znao šta želi i kako može da promeni Beograd i Srbiju. Nova radna mesta i sve bolji makroekonomski pokazatelji su su slika i prilika Srbije za koju se Aleksandar Vučić bori - zaključio je ministar finansija.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je istakao da je “Beograd na vodi” možda I najznačajniji projekat tokom prethodnih decenija, koji menja izgled I viziju grada I čijom se realizacijom ostvaruje san ranijih rukovodilaca Beograda, a grad na moderan način spušta na reke.

-Posebno mi je značajna promenade, gde građani mogu da šetaju, rekreiraju se, uživaju, poput žitelja brojnih evropskih I svetskih gradova. Beograd počinje da liči na Njujork, London, Pariz, koji imaju nešto slično, ali Beograd ima I geografsku specifičnost koju oni nemaju - rekao je Radojičić.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd