Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji
15.06.2018.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim i budućim projektima koje Republika Srbija sprovodi u saradnji sa tom finansijskom insitucijom.

Mali i Ndegva su analizirajući tekuće projekte koji se sprovode sa Svetskom bankom, između ostalog, razgovarali o izgradnji drumskog Koridora 10, koji će biti završen do kraja godine, kao i o predstojećem projektu koji je vezan za reformu Poreske uprave.

Na sastanku je bilo reči i o novim projektima koji su vezani za poboljšanje efikasnosti javnog sektora, kao i za poljoprivredu.

Ministar Siniša Mali je istakao značaj saradnje sa Svetskom bankom, koja je važan partner Republike Srbije, i dodao da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se ti projekti efikasno sprovode.

U Republici Srbiji je u prethodnom periodu sprovedena fiskalna konsolidacija, započeto restrukturiranje privrede, unapređeno poslovno okruženje, ostvaren dinamičan privredni rast. Ali, posao još nije završen i sada nas očekuju reforma Poreske i javne uprave, kao i restrukturiranje velikih državnih preduzeća. Podrška i pomoć Svetske banke, kako finansijska, tako i savetodavna, nam je izuzetno značajna - rekao je ministar finansija.

Mali i Ndegva su se saglasili da će redovno održavati sastanke.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd