Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Синиша Мали изабран за новог министра финансија
29.05.2018.

Народна скупштина Републике Србије подржала је данас са 154 гласа "за", предлог премијерке Ане Брнабић и на место новог министра финансија у Влади Републике Србије изабрала Синишу Малог, који је до сада обављао функцију градоначелника Београда.

Брнабић је сумирајући расправу о предлогу да Мали буде министар финасија, рекла да се потрудила да на најбољи начин, конкретним бројкама и доказима образложи зашто је њен предлог добар, додавши да је то поткрепила економским показатељима као и да разуме да неке од тих ствари опозиција једноставно не жели да прихвати.

Жао ми је због тога, јер би било одговорно и у националном инетересу да почнемо да прихватамо неке бројке. Пре свега, резултате и успехе које Влада није сама себи приписала, већ објективни, доста критички међународни партнери и организаије, рекла је премијерка.

Брнабић је цитирала део извештаја Европске комисије о напретку Србије, који се односи на економске показатеље, у којем се наводи да је наша земља остварила добар економски напредак, да је решено питање буџетског дефицита, као и да је очувана макроекономска стабилност.

Такође, она је оценила и да су услови на тржишту рада побољшани, а Синиши Малом је поручила да очекује да настави да ради тако да одржи успех и помогне тиму Владе Србије како би грађани сваким даном живели боље.

Извор: Влада Републике Србије

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд