Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Глобал Маркет: Душан Вујовић изабран за министра финансија године за Централну и Источну Европу
04.09.2017.

Министар финансија Душан Вујовић изабран је за министра финансија године за Централну и Источну Европу, саопштило је уредништво часописа Глобал Маркет. Овај часопис је водећи магазин који прати јесење заседање годишње скупштине ММФ и Светске банке које се одржава у Вашингтону.

У писму које је уредништво упутило Министарству финансија Србије наводи се да је министар Вујовић у претходне три године својим радом учинио изузетан допринос како би Србија изашла из рецесије на пут ка одрживом економском расту. Фискалном консолидацијом преокренут је тренд пораста јавног дуга који је сада у опадању, а Србија је након 10 година, у 2016. остварила суфицит у буџету пре преузимања старих обавеза.

Додаје се да је министар Вујовић био водећи архитекта у креирању, спровођењу и успешном завршетку аранжмана из предострожности у вредности од 1,2 милијарде евра, који је Влада Србије започела са Међународним Монетарним фондом фебруара 2015. године. Резултати које је Србија постигла на пољу фискалне консолидације и макро монетарне стабилизације обновили су поверење међународних инвеститора у српску економију.

Награда ће министру Вујовићу бити уручена на церемонији у оквиру јесењег заседања годишње скупштине ММФ и Светске банке које се одржава од 12. до 15. октобра 2017. у Вашингтону.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд