Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Investitori dođite, čekamo vas spremni
22.02.2016.

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je u Londonu da je Srbija spremna za investitore. „Srbija ima potencijal da povede čitav zapadni Balkan u nastavak reformi i kao pouzdan investicioni partner skrene pažnju na region“, rekao je Vujović na panelu o privatizaciji kojim je predsedavao Holger Muent, direktor EBRD za Zapadni Balkan u okviru Investicionog samita zapadnog Balkana kojem je ta banka domaćin.

Ministar je poručio: „Investitori, dođite, čekamo vas spremni".

Vujović je istakao da je na polju makrofiskalnih i makromonetarnih mera Srbija postigla izvanredne rezultate i da tu oblast nastavlja da unapređuje.

"Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Očekujem i pozivam investitore da dođu u Srbiju i uvere se da smo ozbiljan partner koji krupnim koracima ide napred", rekao je ministar.

Vujović je napomenuo da vlada intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

On je rekao da Srbija u svim aspektima reformi napreduje i da ministartva finansija i privrede, kao i Agencija za privatizaciju funkcionisu kao tim povezujući i pozivajući nove investicije.

Na panelu je bilo reči o postojećim ekonomskim problemima u državama ovog regiona i načinima da se zajedničkim naporima dođe do najefikasnijeg rešenja.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd