Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Вујовић: Направили смо крупне кораке и одају нам признање
22.02.2016.

Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да је Србија у протеклих 18 месеци направила значајне кораке због којих јој многи одају признање, те да смо сада спремни да се посветимо преосталим структурним проблемима.

"Направили смо крупне кораке за које нам се одаје признање. Најтежи део када је реч о фискалној консолидацији смо обавили, што је основа да убрзамо економски раст", рекао је Вујовић новинарима на маргинама Инвестиционог самита ЕБРД за западни Балкан.

Према његовим речима, Србија је из негативне стопе раста процењене за 2015. изашла на позитивну од 0,8 одсто, а то је, приметио је, огроман преокрет, а позитиван раст је посебно значајан и у светлу тога што већина земаља током фискалне консолидације улази у рецесију.

"Сада смо спремни да се ухватимо у коштац са преосталим структурним проблемима. Ми смо већ поправили услове за инвестиције, на листи Дуинг бизнис Светске банке смо напредовали са 91. на 59. место, а сада се очекује и да до краја маја завршимо са 17 предузећа у реструктурирању, а предстоје нам и послови на реформи Железница Србије, Србијагаса, али и јавне управе", навео је министар.

Вујовић је рекао да је приватизација предузећа из портфолиа Агенције за приватизацију крупан корак и велики проблем, а преостала два пробема су унапређење ефикасности јавних предузећа и реформа јавне управе.

"Без реформе јавне управе ниједна земља није успела да се реформише и да понуди боље услуге грађанима уз мање трошкове", рекао је Вујовић.

извор Танјуг

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд