Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Вујовић: Тражимо најбоље решење за запослене у јавном сектору
25.01.2016.

БЕОГРАД - Министар финансија Душан Вујовић изјавио је данас да и у актуелном нацрту закона о платама остаје одредба према којој запослени за време одсуства с посла има право на 65 одсто зараде, а како је навео није спорно ни да минули рад остане 0,4 одсто за све.

Вујовић је изјавио да је, када је реч о одсуству с посла због боловања или годишњег одмора и у нацрту остало да се исплаћује 65 одсто зараде, а питање се поставља само на коју основицу се тај проценат обрачунава.

"Питање је да ли се то рачуна на основну плату, без додатака за прековремени рад, дежурства итд. која улазе у укупну зараду, јер та средства морају да остану неком другом. Ако сте ви на боловању, онда неко други мора да дежура и то мора да се плати", рекао је Вујовић за ТВ Б 92.

Министар је навео да, ако се то буде делило као део боловања, неће бити довољно новца да буду плаћени други људи који остану и дежурају, "били они полицајци, медицинске сестре, лекари или било ко други, буду за то и плаћени".

Проценат за минули рад пд 0,4 одсто за све, није споран, рекао је министар.

"У том случају је питање само на који начин се минули рад укључује у систем, као и на који начин се сви елементи награђивања рада укључују у систем. Моја теза је да су сви ти елементи валидни и усклађени са одредбама Закона о раду", рекао је он.

Извор: Танјуг
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд