Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Fiskalna strategija za 2016.
02.12.2015.

Vlada Srbije usvojila je Fiskalnu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu.

Fiskalnom strategijom, jednim od osnovnih strateških dokumenata Vlade, definisana je fiskalna i ekonomska politika za naredni srednjoročni period.

Osnovni ciljevi u narednom srednjoročnom periodu fokusirani su na nastavak sprovođenja mera fiskalne konsolidacije, održavanje makroekonomske stabilnosti uz zaustavljanje daljeg rasta duga i uspostavljanje trenda njegovog smanjenja. Fokus je i na jačanju stabilnosti i otpornosti finansijskog sektora, kao i otklanjanju prepreka privrednom rastu i podizanju konkurentnosti sprovođenjem sveobuhvatnih strukturnih reformi, posebno reformi javnog sektora.

Vlada Srbije će i u narednom trogodišnjem periodu nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku usmerenu na kreiranje stabilnog i predvidivog poslovnog ambijenta.

Prioriteti fiskalne politike biće dalje jačanje poreske discipline, povećanje efikasnosti naplate poreza i borba protiv sive ekonomije. Cilj je uspostavljanje stimulativne poreske politike koja podstiče privredu i zapošljavanje, ali i nulte tolerancije za nepoštovanje zakona i kriminala i korupcije kroz reformisane institucije sistema.

Fiskalnu strategiju detaljno možete pročitati OVDE.

Napomena: Preuzimanje i korišćenje ovog dokumenta je slobodno uz obavezno navođenje izvora.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd