Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Novac od prodaje nepokretnosti u strateške ciljeve
29.07.2015.

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je da novac od prodaje državnih nepokretnosti sigurno neće otići u tekuću potrošnju.

Vujović je u Skupštini Srbije rekao da to što će sredstva, koja će se ostvariti nakon usvajanja Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike, biti opšti prihod države ne znači da će otići na tekuću potrošnju.

"Ne želimo da bojimo nijedan izvor prihoda, tako da sigurno neće otići u tekuću potrošnju'', rekao je Vujović dodajući da nije isključeno da će taj novac biti upotrebljen i u određene vidove poboljšanja situacije sa javnim dugom i investicione projekte.

"Mi očekujemo da će ovi prihodi da ostanu neobojeni, a da vlada predlaže način korišćenja sredstava koji će biti celishodan i koji će biti usmeren na ostvarivanje strateških ciljeva", istakao je ministar.

Vujović je dodao da će vlada predlagati investicione projekte. Kako je najavljeno, država će u narednom periodu u okviru najavljene prodaje državnih nepokretnosti ponuditi poslovne prostore i stanove, koji su već dati u zakup i nisu nužni za funkcionisanje države, ali ne i diplomatska predstavništva.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd