Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: O većim platama i penzijama krajem avgusta
12.06.2015.

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da bi o eventualnom povećanju plata i penzija bilo moguće da se razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom već krajem avgusta.

Vujović je ponovio da država ne sme da bude najznačajniji izvor zapošljavanja, već da to mora da bude privatni sektor.

Na početku Samita ministara finansija i guvernera regiona u Bečićima on je primetio da privatni sektor već hvata korak, te da će, ako se nastave pozitivni trendovi omogućeni merama štednje, a ne gubeći podršku međunarodnih finansijskih institucija, razgovor o ublažavanju restrikcija biti moguć krajem avgusta.

“Bilo je onih koji su nas kritikovali što nismo primenili još oštrije mere štednje, podsetio je Vujović, ali naglasio da je Vlada išla s minimalnim smanjenjem plata i penzija, a kojim je mogao da bude zatvoren fiskalni krug”, kaže Vujović.

Samit ministara finansija i guvernera ovog je puta u Bečićima okupio i direktore poreskih uprava regiona, koji će dva dana razgovarati na teme koje su jednako teške i važne za sve zemlje učesnice, a tiču se konsolidacije javnih finansija, ublažavanja posledica recesije, borbe protiv sive ekonomije, valutne sigurnosti…

izvor Tanjug

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd