Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Impresioniran sam brojem i ozbiljnošću izlagača
09.05.2015.

Ministar finansija Dušan Vujović otvorio je 82. Međunarodni poljoprivredni sajam na Novosadskom sajmu. On je rekao da sajam predstavlja evropski važnu manifestaciju na kojoj se okupljaju ljudi koji znaju kolika je važnost poljoprivrede.

"Zdrava hrana je nešto što jeste i što će biti najvažnije u narednim decenijama, a mi imamo priliku da je proizvodimo i isporučujemo", rekao je Vujović.

Ministar je naglasio da je država spremna da da podršku poljoprivrednicima, odnosno da poboljša infrastrukturu i unapredi subvencionisanje poljoprivrede.

"Najvažnije je da poljoprivrednim proizvođačima pružimo mogućnost da proizvode, a investitorima kojih je veliki broj i ovde na sajmu da omogućimo da ulažu u Srbiju", istakao je Vujović.

Vujović kaže da je impresioniran brojem i ozbiljnošću izlagača na sajmu, posebno brojem izlagača sa prostora bivše SFRJ, ali i njihovom spremnošću za saradnju.

Ministar je rekao da je imao priliku da se uveri da se Srbiji nudi znanje u poljoprivredi, a da je u razgovoru sa nekoilko izlagača video da postoji mogućnost i proširenja investiranja u srpsku poljoprivredu.

Izvor Tanjug

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd