Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Za mesec dana plan za reformu Poreske uprave
07.05.2015.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će za mesec dana biti gotov plan reforme Poreske uprave i akcioni plan za sprovođenje reformskog sistema koji neće biti orijentisan na obveznike.

On je rekao da je u proteklom periodu povećana naplata i PDV i akciza i da je zadovoljan tim rezultatom.

"Nadam se da ćemo sledeći put moći da predstavimo inostranim investitoriama i bolju koordinaciju Poreske uprave“, rekao je ministar na konferenciji Saveta stranih investitora "Rialiti ček“ i dodao da je u pripremi i zakon o naknadama.

Radna grupa se već bavi izradom nacrta tog zakona.

"Pokušaćemo da uspostavimo transparentniji sistem koji će svih 348 naknada uklopiti u matricu koja će biti dostupna na sajtu vlade, tako da će svi privrednici moći da je pogledaju“, rekao je Vujović.

Ministar fianansija je podsetio da je u prva četiri meseca deficit budžeta iznosio manje od 20 milijardi dinara, što je daleko bolje od planiranog.

"Početkom godine smo bili u redu zemalja sa najmanjim deficitom u Evropi, ali to je samo početak reformi“, istakao je Vujović.

Podsetio je i da su procene rasta proizvodnje za ovu godinu bolje, pa je sa negativnog minut 1,1 i minus 0,5 BDP biti procenjen bar na nula odsto. On je rekao i da proizvodnja raste po stopi od 3,5 do četiri odsto, ali ne cela industrija zbog prošlogodišnjih poplava.

Do polovine godine, podvukao je, vratićemo se na uobičajenu stopu rasta.

"Naravno potrebno je da nastavimo sa svim reformskim procesima koje smo započeli“, zaključio je Vujović.

izvor Tanjug
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd