Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović:"Treći život" srpske čeličane
09.01.2015.

“Prodaja smederevske Železare je pokušaj da se čeličani "da treći život", rekao je ministar finansija Dušan Vujović i dodao da se nada da će sa kompanijom Esmark proizvodnja dostići maksimalnih dva miliona tona čelika godišnje, a možda i više.

Ministar Vujović je na otvaranju ponuda za privatizaciju čeličane rekao da očekuje da ovaj proces privatizacije održi zaposlenost u toj firmi, ali i da podrži povezane kompanije koje bi zajedno mogle da doprinesu od 1,2 do 1,5 odsto bruto domaće proizvodnje.

"Od početka smo uradili sve da se nađe rešenje za smederevsku Železaru, a ovo rešenje će biti dobro i ekonomski i socijalno. Železara bi mogla da bude jedan od glavnih izvoznika sirovina, i na ovaj način bi moglo da se obezbedi da ima dovoljne zalihe čelika, da bude konkurentna u regionu", rekao je Vujović.

On je naglasio da će prodaja 80,01 odsto udela u Železari doprineti većoj proizvodnji, zaposlenosti i da će doneti multiple efekte. "Ono što je za mene kao ministra važno jeste to što će železara početi redovno da plaća obaveze, uključujući plate za radnike", rekao je Vujović.

Ministar je naveo da je taksa od 10.000 evra za projektnu dokumentaciju pokazala ozbiljnost kompanija zainteresovanih za privatizaciju Železare.

izvor Tanjug
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd