Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Srbija osnovala Nacionalni odbor za investicije
17.10.2014.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija prva u regionu osnovala Nacionalni odbor za investicije koji će se baviti pripremom i realizacijom važnih strateških infrastrukturnih projekata. Joksimović je kopredsedavajući tog tela zajedno sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

"Nacionalni odbor će predstavljati jedan forum u okviru koga će se razmatrati pitanja od značaja za unapređenje, pripremu i realizaciju strateški važnih infrastrukturnih projekata”, kaže ministarka.

Sastanku su prisustvovali i direktor generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje zadužen za Srbiju Žan Erik Pake i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, a to je, kako je rekla Joksimović "jasan signal da se veoma cene i prepoznaju napori naše zemlje da unapredimo učinak realizacije infrastrukturnih projekata".

Direktor generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje zadužen za Srbiju Žan Erik Pake rekao je da je fondom IPA2(2014-2020) određeno 1,4 milijarde evra za Srbiju.On je dodao da novac iz IPA fondova, za koje će Srbija konkurisati, mogu da pomognu konkurentnost i privredu naše zemlje.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd