Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Србија основала Национални одбор за инвестиције
17.10.2014.

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је Србија прва у региону основала Национални одбор за инвестиције који ће се бавити припремом и реализацијом важних стратешких инфраструктурних пројеката. Јоксимовић је копредседавајући тог тела заједно са министром финансија Душаном Вујовићем.

"Национални одбор ће представљати један форум у оквиру кога ће се разматрати питања од значаја за унапређење, припрему и реализацију стратешки важних инфраструктурних пројеката”, каже министарка.

Састанку су присуствовали и директор генералног директората Европске комисије за проширење задужен за Србију Жан Ерик Паке и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, а то је, како је рекла Јоксимовић "јасан сигнал да се веома цене и препознају напори наше земље да унапредимо учинак реализације инфраструктурних пројеката".

Директор генералног директората Европске комисије за проширење задужен за Србију Жан Ерик Паке рекао је да је фондом ИПА2(2014-2020) одређено 1,4 милијарде евра за Србију.Он је додао да новац из ИПА фондова, за које ће Србија конкурисати, могу да помогну конкурентност и привреду наше земље.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд