Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Odbor za finansije prihvatio izveštaj vlade o poplavama
07.07.2014.

Skupštinski Odbor za finansije danas je jednoglasno prihvatio vladin izveštaj o poplavama i predložio parlamentu da ga usvoji.

Savetnik u Ministarstvu finansija Marko Lazarević istakao je, predstavljajući izveštaj članovima Odbora, da je prikupljno oko 30 miliona evra pomoći i da je sada sva pažnja usmerena ka obnovi. U tom kontekstu on je rekao da je u pripremi zakon o odbrani od poplava, ali i da su komisije koje čine stručnjaci UN i Svetske banke još na terenu i utvrđuju štetu i propuštene prihode.

“Taj izveštaj je pri kraju i biće spreman za sutrašnji sastanak u Parizu, kao pripremni za Donatorsku konferenciju 16. jula u Briselu”, rekao je Lazarević. On je ukazao da su stručnjaci iz UN i Svetske banke istakli da je u nekim drugim državama, kada su takođe radili procenu štete od elementarnih nepogoda, bilo potrebno i više od dva meseca da se to učini, a da su sada zamoljeni da posao završe za mesec dana.On je najavio i da je Minstiarstvo odlučilo da odloži podnošenje poreskih prijava, kao pomoć ugorženom stanovništvu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd