За пет година на аеродрому „Никола Тесла“ моћи ће да се запосли 20.000 људи

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић оценио је данас да ће у наредних пет година на Аеродрому „Никола Тесла“ моћи да се запосли 20.000 људи, с обзиром на то да се планирају значајна улагања у развој тог јавног предузећа.

Динкић је током обиласка аеродромског комплекса, реконструисаног Терминала 2 за међународне летове и полетно-слетне писте најавио да ће ускоро бити окончан тендер за изградњу хотела и пословног комплекса на овом аеродрому.

Министар је подсетио на то да је Међународни монетарни фонд (ММФ) оценио да је пословање београдског аеродрома у прошлој години најуспешније од три тренутно најбоља јавна предузећа у Србији која се налазе у реструктурирању.

Он је навео да Влада тренутно дорађује нацрт уговора београдског аеродрома и америчке компаније Динкорп о изградњи карго центра, како би он био што повољнији за Србију.

Према његовим речима, Аеродром „Никола Тесла“, који би ускоро требало да постане регионални путнички и карго центар у југоисточној Европи, планира да помогне развој аеродрома у Нишу, Пониквама и Бањалуци.