Вујовић: Импресиониран сам бројем и озбиљношћу излагача

Министар финансија Душан Вујовић отворио је 82. Међународни пољопривредни сајам на Новосадском сајму. Он је рекао да сајам представља европски важну манифестацију на којој се окупљају људи који знају колика је важност пољопривреде.

„Здрава храна је нешто што јесте и што ће бити најважније у наредним деценијама, а ми имамо прилику да је производимо и испоручујемо“, рекао је Вујовић.

Министар је нагласио да је држава спремна да да подршку пољопривредницима, односно да побољша инфраструктуру и унапреди субвенционисање пољопривреде.

„Најважније је да пољопривредним произвођачима пружимо могућност да производе, а инвеститорима којих је велики број и овде на сајму да омогућимо да улажу у Србију“, истакао је Вујовић.

Вујовић каже да је импресиониран бројем и озбиљношћу излагача на сајму, посебно бројем излагача са простора бивше СФРЈ, али и њиховом спремношћу за сарадњу.

Министар је рекао да је имао прилику да се увери да се Србији нуди знање у пољопривреди, а да је у разговору са некоилко излагача видео да постоји могућност и проширења инвестирања у српску пољопривреду.

Извор Танјуг