Влада ће помоћи изградњу путева у Крагујевцу

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић посетио је данас Крагујевац и том приликом обећао помоћ Владе у изградњи деонице аутопута од Крагујевца према Баточини, као и за реализацију изградње мреже локалних путева.

Динкић је на конференцији за новинаре, одржаној након разговора са члановима Градског већа Крагујевца, прецизирао да ће Влада помоћи изградњу путева по систему да у финансирању учествују по 50 одсто локална самоуправа и Влада Србије.

Он је навео да је други приоритет јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, које ће добити 3,5 милиона евра за изградњу, реконструкцију и проширење водоводне мреже, као и система за пречишћавање отпадних вода.

Када је реч о приоритетима у области здравства, културе и спорта, Динкић је замолио чланове Градског већа да именују координатора који ће Влади указати на приоритете из тих области.

Министар је оценио да је Крагујевац доста урадио на формирању инвестиционе климе и изразио задовољство што је у овом граду стално запослење прошле године добило приближно 4.000 људи, а у првом кварталу ове године око 1.500.

Динкић је током једнодневне посете Крагујевцу говорио на трибини под називом „Национални инвестициони план – милијарда евра за Србију“.