Успешна реализација пилот пројекта у области омладинског предузетништва – ОШ „Веселин Маслеша“

Помоћник министра финансија и привреде Нина Самарџић danas je svečano uručila таблу „Предузетничка школа“ представницима ОШ „Веселин Маслеша“ поводом успешне реализације пилот пројекта у области омладинског предузетништва у којем је између осталих, учествовала и ова основна школа.

Министарство финансија и привреде је укључено у спровођење пројекта Европске Уније под називом Центар за предузетничко учење Југоисточне Европе (South Eruopean Eastern Center for Entrepreneurial Learning-SEECEL) који има за циљ подстицање регионалне сарадње и ширење знања у области предузетничког учења.

Једна од активности која је прошле године реализована кроз Центар за предузетничко учење Југоисточне Европе је пилот пројекат у области предузетничког образовања у основним школама и на факултетима. У нашој земљи пилот пројекат је реализован у четири основне школе у Београду и на два факултета, и то на Педагошком факултету у Јагодини и на Факултету за инжењерски менаџмент и економију у Новом Саду. Реализација пилот пројекта је окончана крајем прошле године уз похвале представника центра у Загребу за све учеснике у пројекту.

Центар је припремио и предао Минстарству финансија и привреде табле са натписом “предузетничка школа/факултет“ које би требало да добију институције након успешног завршетка пилот пројекта.

Једна од учесница поменутог пилот пројекта је била и ОШ “Веселин Маслеша“ која је добила посебне похвале за пуно ангажовање и посвећеност у пилот пројекту. Основа школа је након завршетка пројекта организовала сусрет са основним школама у Македонији и Црној Гори, које су такође биле учеснице пројекта, и са истим разменила знања и искуства у реализацији ових пројеката.