У Суботици се отвара 200 нових радних места у две компаније

Министар финансија и привреде Млађан Динкић потписао је данас у Суботици два уговора о подстицању директних инвестиција са представницима предузећа „8. МАРТ“ и „Технокоп“ која ће запослити око 200 нових радника.

Министар Динкић је рекао да је незапосленост велики проблем Србије и додао да ће влада подржавати сваку инвестицију која доноси нова радна места како би грађани имали посао и сигурну зараду.

„На основу оваквих инвестиција, пре свега запошљавамо људе, али и помажемо да се повећа наш извоз. Влада Србије ће се и у наредном периоду борити за запошљавање и за помоћ нашим домаћим фирмама као што су „8. март“ и „Технокоп“. Уједно, данас смо показали да подржавамо подједнако и домаће и стране компаније“, изјавио је министар Динкић.

Динкић је казао да су ове две компаније примери како домаћи квалитетни производи могу да се носе са иностраном конкуренцијом и нагласио да ће таква предузећа увек имати подршку државе посебно што спадају у ред оних који редовно исплаћују зараде и плаћају порезе.

Предузеће „8. март“ захваљујући константном улагању годишње производи 53 милиона јединица текстилних производа, а скоро целокупна производња се пласира на инострано тржиште, у складу са закљученим уговорима са стратешким партнером из Немачке. Тренутно запошљава 650 радника, а реализацијом нове инвестиције, посао ће пронаћи још 140 нових радника. Инвестиционим пројектом планирана је инвестиција у изградњу царинског магацина и адаптацију дела погона фабрике у висини од 2,8 милиона евра.

Фирма „Технокоп“ која се бави прерадом хране, планира да упосли 55 нових радника, а тренутно запошљава 17 радника. Ово предузеће инвестираће у изградњу хладњаче за производњу и складиштење укупно 1,4 милиона евра.