У оквиру Националног инвестиционог плана за развој привреде 165 милиона евра

Министри у Влади Републике Србије – привреде Предраг Бубало и финансија Млађан Динкић представили су пројекте из области подстицања предузетништва, запошљавања и привредног развоја, вредне 165 милиона евра, који ће бити реализовани у оквиру Националног инвестиционог плана.

Бубало је на конференцији за новинаре прецизирао да ће средства бити потрошена за подстицање извоза, развој индустријских паркова, привлачење инвестиција, али и за улагање у неразвијена подручја ради равномернијег регионалног развоја.

Министар Динкић је поновио да су пројекти из области подстицања предузетништва, запошљавања и равномернијег привредног развоја најважнији у оквиру Националног инвестиционог плана.

Он је указао на то да је главни циљ Владе успостављање равномернијег привредног развоја у Србији и да од целокупних средстава из Националног инвестиционог плана на Београд отпада само једна шестина.

Основна идеја је да више новца иде у мање средине и да у тим подручјима држава буде више присутна јер ће се само развојем општина створити услови за долазак страних инвестиција, нагласио је Динкић.