У Нишу почела реализација Националног инвестиционог плана у области станоградње

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић и министар за капиталне инвестиције Велимир Илић положили су данас у Нишу камен темељац за 79 станова намењених запосленима у државној управи, чиме је означен почетак реализације Националног инвестиционог плана у области станоградње.

Динкић је том приликом истакао да је ово прво градилиште у Србији где је започета изградња станова средствима из поменутог плана, којим је предвиђено да до краја године у ту област буде уложено 150 милиона евра.

До краја следеће године у Нишу ће бити инвестирано приближно 9,5 милиона евра и изграђено укупно 400 станова, указао је министар и најавио изградњу још седам ламела са 133 стана на истој локацији иза техничких факултета.

Према његовим речима, изградњу станова у овом граду суфинансира Министарство одбране, тако да ће већи део припасти Војсци Србије, док ће остали станови бити намењени запосленима у државној управи, правосуђу и јавним службама.

После Ниша, министри Динкић и Илић посетили су Стару планину, где су означили почетак радова на изградњи жичара.

Том приликом, Динкић је подсетио на то да је Влада ове године за изградњу Ски-центра на Бабином зубу, највишем врху Старе планине, издвојила три милиона евра и наговестио да ће Влада наредне недеље прогласити општи интерес над 50 хектара земљишта на овој планини.

Према његовим речима, нова улагања у ову планину уследиће након што канадска консултантска фирма заврши пројекат изградње ски-центра, а постоји могућност и заједничког улагања са Бугарском и ЕУ у његову изградњу.