У наредне три године за „Егзит“ 30 милиона динара из буџета

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић и генерални менаџер фестивала „Егзит“ Бојан Бошковић потписали су данас протокол о сарадњи према којем ће у наредне три године за потребе овог фестивала из буџета Републике Србије годишње бити издвајано 30 милиона динара.

Динкић је после потписивања објаснио да овај протокол о сарадњи од 2007. до 2010. године предвиђа да издвајања за овај музички фестивал буду редовна буџетска ставка, и то у најмањем износу од 30 милиона динара. Он је истакао да држава мора да помогне стварање и одржавање таквог бренда као што је „Егзит“ јер је овај фестивал учинио више на промоцији Србије него дипломате, чија је то била дужност.

Бошковић је оценио да је овај протокол круна сарадње са Министарством финасија, које је у протекле три године на разне начине подржавало фестивал, уз напомену да је Министарство, на иницијативу „Егзита“, снизило ПДВ на продају карата за концерте са 18 на 8 одсто. Он је нагласио да организација фестивала кошта од 3,5 до 4 милиона евра и додао да би сума била још већа да се за организацију фестивала плаћају све економске цене не европском нивоу.

Музичар Рамбо Амадеус оценио је да ће „Егзит“ постати сајам музике који спаја источну и западну Европу и најавио могућност да фестивал добије своје сателите по целој Србији. Он је упутио похвале министру Динкићу, који је, како је истакао, својим радом успео да обезбеди средства за улагање у успешне пројекте какав је „Егзит“.