Суспендовани корумпирани порески инспектори

Министар финансија Млађан Динкић изјавио је да су два пореска инспектора, које је смедеревска полиција данас ухапсила због примања мита, суспендована и да је против њих покренут дисциплински поступак.

Динкић је у изјави за агенцију Бета рекао да је дао налог да се одмах покрене дисциплински поступак и да се уруче откази овим инспекторима. Он је најавио да ће министру унутрашњих послова Драгану Јочићу упутити молбу да награди полицајце који су ухватили корумпиране инспекторе на делу.

Смедеревска полиција ухапсила је данас Веру Мирковић и Драгана Кецмана, пореске инспекторе запослене у Регионалном центру Пореске управе Београда, филијала Звездара, након што су у две продавнице на периферији Смедерева од трговаца узели 180 евра како их не би пријавили због неиздавања фискалних рачуна.

Динкић је изразио уверење да ће сарадња министарстава финансија и полиције бити настављена и упутио позив свим трговцима којима порески инспектори евентуално затраже мито да то пријаве надлежном СУП-у или интерној контроли Министарства финансија.

Министар је напоменуо да је и до сада било пријава да приликом контрола издавања фискалних рачуна поједини порески инспектори узимају мито, али нико до сада није успео да их ухвати на делу.

Он је изразио наду да ће суд изрећи примерене казне инспекторима, као и да ће корупција у редовима Пореске управе, која се гомилала годинама, бити што пре искорењена.