Строс Кан: Могуће је опоравити српску економију

Бивши генерални директор Међународног монетарног фонда Доминик Строс Кан најавио је прве конкретне савете Влади Србије кроз неколико месеци, истакавши да се резултати не могу очекивати веома брзо.

Он је на конференцији за новинаре после састанка са вицепремијером Александром Вучићем, министром финансија Лазаром Крстићем и министром привреде Сашом Радуловићем у Влади Србије изјавио да ће прва три месеца радити „про боно“. Он је констатовао да се Србија суочава са проблемима као и све друге земље света, али да је уверен да ће на крају бити постигнут успех.

„Имате добар политички тим, ту су вицепремијер Вучић и министри финансија и привреде и уверен сам да ће они бити у стању да донесу праве одлуке. Ја и мој тим ћемо покушати да припремимо савете и да их учинимо што ефективнијим, али биће потребно времена за опоравак“, рекао је Строс Кан.

Он је навео да је срећан што ће радити са Владом Србије и да ће помоћи српском народу, да је свестан да то неће бити лако јер је глобално стање економије лоше, што важи и за Србију, али да је уверен у успех.

“Покушаћу да помогнем народу Србије да поправимо стање српске економије”, поручио је Строс Кан.

Вицепремијер Вучић је рекао да је изузетно задовољан што је један од највећих економских стручњака у свету одлучио да се прикључи тиму Владе Србије и помогне у налажењу решења за тешку економску ситуацију у којој је земља.

„Покушаћемо да дефинишемо наше кракторочне, средњоирочне и дугорочне мере, учинићемо све сто је потребно да Србија почне да излази из кризе”, рекао је Вучић.

Извор Танјуг