Србији ове године 120 милиона долара од Светске банке

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је синоћ да би Србија од Светске банке током ове године требало да добије укупно 120 милиона долара, односно по 40 милиона долара за три пројекта који се сада реализују у нашој земљи.

Динкић је у изјави агенцији Тањуг истакао да је током разговора делегације Владе Србије са председником Светске банке Джејмсом Волфенсоном у Вашингтону постигнут договор и о новом трогодишњем аранжману наше земље са овом финансијском институцијом чија вредност износи 550 милиона долара, при чему би припреме стратегије за његову реализацију требало да почну већ следећег месеца.

Он је рекао да се делегација Владе Србије јуче састала и са извршним директором Међународног монетарног фонда (ММФ) Ен Кругер, и навео да је Кругер изразила задовољство тиме што су делегација Владе Србије и представници ММФ-а постигли договор о реализацији програма макроекономске политике.

Министар финансија нагласио је да је после разговора у Вашингтону Србија поново на велика врата ушла у две најважније међународне финансијске институције, ММФ и Светску банку, и додао да ће програми подршке економском развоју у Србији бити не само настављени, већ и интензивирани.